Αν φτιάξατε το γλυκό λεμόνι που είχα αναρτήσει, θα σας έχει περισσέψει
πολύ σιρόπι. Αλλά και απλά αν έχετε σιρόπι από άλλα γλυκά, μπορείτε να
φτιάξετε νέο γλυκό χωρίς άλλα έξοδα.
Κρατήστε τις φλούδες από τα γκρέιπ-φρουτ και τα πορτοκάλια που στύβετε για χυμό. Κόψτε τις σε μικρά κομμάτια και φυλάξτε τις στην κατάψυξη. Όταν θα έχετε το επιθυμητό βάρος βάλτε τις στην κατσαρόλα μαζί με το παλιό σιρόπι και βράστε τις για να δέσει και πάλι το σιρόπι.
Η κατάψυξη μαλακώνει την φλούδα και δεν χρειάζεται πάρα πολύ βράσιμο.
Αν φτιάξετε φρέσκες φλούδες βάλτε τις να πάρουν μία βράση και δέστε το σιρόπι την άλλη μέρα για να τους δώσετε χρόνο να μαλακώσουν.
Δοκιμάστε και τις δύο εκδοχές. Καθώς η κατάψυξη δίνει μια περίεργη ζελατινώδη υφή στις φλούδες, αντίθετα με το απλό βράσιμο που τις κάνει πιο τραγανές.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »
Κρατήστε τις φλούδες από τα γκρέιπ-φρουτ και τα πορτοκάλια που στύβετε για χυμό. Κόψτε τις σε μικρά κομμάτια και φυλάξτε τις στην κατάψυξη. Όταν θα έχετε το επιθυμητό βάρος βάλτε τις στην κατσαρόλα μαζί με το παλιό σιρόπι και βράστε τις για να δέσει και πάλι το σιρόπι.
Η κατάψυξη μαλακώνει την φλούδα και δεν χρειάζεται πάρα πολύ βράσιμο.
Αν φτιάξετε φρέσκες φλούδες βάλτε τις να πάρουν μία βράση και δέστε το σιρόπι την άλλη μέρα για να τους δώσετε χρόνο να μαλακώσουν.
Δοκιμάστε και τις δύο εκδοχές. Καθώς η κατάψυξη δίνει μια περίεργη ζελατινώδη υφή στις φλούδες, αντίθετα με το απλό βράσιμο που τις κάνει πιο τραγανές.