Το βιβλίο των πόνων του σώματος

Κατεβάστε από εδώ το Το βιβλίο των πόνων του σώματος.
Περιέχει πρακτικές οδηγίες για να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, μουδιάσματα, πιασίματα, και γενικά διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και εικόνες για τις προτεινόμενες μαλάξεις. Κατεβάστε επίσης τα παρακάτω βιβλία. Έχουν σχέση με την υγεία σας. Είναι "καθαρά", χωρίς ιούς. Μοιράστε τα με την σειρά σας σε όποιον θέλετε. Όσοι περισσότεροι τα πάρουν τόσο το καλύτερο. Αν ξέρετε κάποιον σχετικό με ιατρική, που να μην είναι υπάλληλος αλλά να αγαπάει την ιατρική και τις θεραπείες, δώστε του ειδικά τα δύο πρώτα.

Μετενσάρκωση

Υπομονή αγαπητοί αναγνώστες (αν υπάρχουν καν αναγνώστες είναι άλλο θέμα!).
Μετά από κάποια προβλήματα και μία βλακεία που έκανα, κατάφερα να μετενσαρκώσω το Κανένας σε νέα διεύθυνση, αλλά χάθηκαν οι αναγνώστες, φωτογραφίες και "Κύριος είδε" τί άλλο.
Θα μου πάρει καιρό να ξανασυνεφέρω την σελίδα.
Αν δείτε "πεθαμένες" συνδέσεις ή "μαύρες" φωτογραφίες παρακαλώ να μου το πείτε.

31 Ιουλίου 2016

Ψωμί για τεμπέληδες

Χωρίς αμφιβολία, το καλύτερο ψωμί είναι το ζυμωτό και πρέπει να γίνεται με το χέρι. Οι αρτοπαρασκευαστές φτιάχνουν ψωμί, αλλά από ότι έχω ακούσει δεν είναι τόσο νόστιμο όσο αν γίνεται με το χέρι.
Οι περισσότεροι όμως δεν έχουν καιρό να κάθονται να ζυμώνουν. Ή ίσως βαριούνται να το κάνουν. Εξάλλου πολλοί δεν έχουν και τα χέρια για κάτι τέτοιο. Μπορεί να πονάνε οι αρθρώσεις τους για διάφορους λόγους.
Μία μέση λύση (εγώ καί βαριέμαι καί πονάνε τα χέρια μου!) είναι η παρακάτω. Το ψωμί γίνεται αρκετά καλό, αν και έχει την τάση να βγάζει ψίχουλα, και θέλει πολύ χρόνο στην παρασκευή του. Ησυχάστε όμως. Εσείς θα ασχοληθείτε ελάχιστα. Περίπου δέκα λεπτά.
Χρησιμοποιώ Ζέα αλλά βάζω και άσπρο αλεύρι. Ο λόγος είναι ότι η σκέτη Ζέα δεν φουσκώνει πολύ (όπως και κάθε αλεύρι ολικής άλεσης). Μεγάλο μειονέκτημα αν σου αρέσουν οι βουτιές στην σάλτσα (κοινώς παπάρες!)
Μην ζητήσετε αναλογίες γιατί δεν υπάρχουν. Όλα τα κάνω με το μάτι και κατά την όρεξη που έχω. Εσείς μπορείτε να φτιάξετε το ψωμί σας με όποια υλικά σας αρέσει.
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύω το αλεύρι Ζέας μαζί με λίγη ξηρή μαγιά και φτιάχνω πηχτό κουρκούτι. Το αφήνω σκεπασμένο μέχρι την άλλη μέρα. Όλη η μάζα τώρα έχει υποστεί ζύμωση από την ελάχιστη ξηρή μαγιά που έριξα. Οι μύκητες της μαγιάς έκαναν ουσιαστικά την δουλειά που θα έκανα εγώ ζυμώνοντας με το χέρι.
Τώρα συμπληρώνω λάδι, αλάτι και λίγη ζάχαρη. Τα πλάθω όλα μαζί συμπληρώνοντας άσπρο αλεύρι μέχρι να γίνουν ζύμη. Τα χωρίζω σε φορμάκια ενώ άλλες φορές βάζω όλη την ζύμη μαζί.
Κόλπο 1: Τώρα το καλοκαίρι τα βγάζω στον ήλιο σκεπάζοντάς τα με μία λεκάνη. Έτσι ζεσταίνονται και φουσκώνουν ευκολότερα.
Κόλπο 2: Αν θέλετε να φουσκώσει  περισσότερο ή πιο γρήγορα συμπληρώστε κατά το πλάσιμο μαγιά.
Το βάζετε στον φούρνο και είναι έτοιμο για μασαμπούκες! Προσοχή όμως γιατί δημιουργούνται και προκοίλια…




Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »