Η μέθοδος είναι κινέζικη. Δυστυχώς με πρόλαβαν οι κινέζοι στην σχετική ευρεσιτεχνία!
Μπορείτε να ψήσετε ψωμί, κέικ ή ότι άλλο ψήνετε στον φούρνο. Το τελικό προϊόν είναι πιο μαλακό, πιο αφράτο και πιο «ζουμερό» από το αντίστοιχο του φούρνου.
Το μειονέκτημα είναι ότι δεν φουσκώνει τόσο πολύ, αφού η θερμοκρασία μόλις που μπορεί να ξεπεράσει τους 100 βαθμούς κελσίου. Έχει όμως το πλεονέκτημα ότι δεν πρόκειται να παραψηθεί ποτέ όση ώρα και να το ξεχάσετε, οπότε δεν τρώτε τίποτε καμένο.
Άλλο πλεονέκτημα είναι ότι κάνετε οικονομία αφού δεν χρειάζεται να ζεστάνετε ολόκληρο φούρνο για ένα κέικ. Βασικά δεν χρειάζεστε καν φούρνο. Αρκεί μία μεγάλη κατσαρόλα!
Μέθοδος: Όλα προετοιμάζονται έτσι όπως σας αρέσει. Στην κατσαρόλα προσθέστε νερό και βάλτε ένα δικτυωτό αντικείμενο (όπως σίτα, κόφτη για κουλουράκια κλπ) για να μην αγγίζει η φόρμα σας στο νερό. Μόλις το νερό χοχλάσει τοποθετήστε μέσα την φόρμα, σκεπάστε με το καπάκι και αφήστε το να ψηθεί για δέκα έως εξήντα λεπτά ανάλογα με το μέγεθος. Βρείτε τον ακριβή χρόνο με την παλιά καλή μέθοδο του τρυπήματος με μακρύ μαχαίρι.
Προσέξτε τον ατμό, όταν ανοιγοκλείνετε το καπάκι για να μην σας κάψει.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε εικόνες με όλη την διαδικασία.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »
Μπορείτε να ψήσετε ψωμί, κέικ ή ότι άλλο ψήνετε στον φούρνο. Το τελικό προϊόν είναι πιο μαλακό, πιο αφράτο και πιο «ζουμερό» από το αντίστοιχο του φούρνου.
Το μειονέκτημα είναι ότι δεν φουσκώνει τόσο πολύ, αφού η θερμοκρασία μόλις που μπορεί να ξεπεράσει τους 100 βαθμούς κελσίου. Έχει όμως το πλεονέκτημα ότι δεν πρόκειται να παραψηθεί ποτέ όση ώρα και να το ξεχάσετε, οπότε δεν τρώτε τίποτε καμένο.
Άλλο πλεονέκτημα είναι ότι κάνετε οικονομία αφού δεν χρειάζεται να ζεστάνετε ολόκληρο φούρνο για ένα κέικ. Βασικά δεν χρειάζεστε καν φούρνο. Αρκεί μία μεγάλη κατσαρόλα!
Μέθοδος: Όλα προετοιμάζονται έτσι όπως σας αρέσει. Στην κατσαρόλα προσθέστε νερό και βάλτε ένα δικτυωτό αντικείμενο (όπως σίτα, κόφτη για κουλουράκια κλπ) για να μην αγγίζει η φόρμα σας στο νερό. Μόλις το νερό χοχλάσει τοποθετήστε μέσα την φόρμα, σκεπάστε με το καπάκι και αφήστε το να ψηθεί για δέκα έως εξήντα λεπτά ανάλογα με το μέγεθος. Βρείτε τον ακριβή χρόνο με την παλιά καλή μέθοδο του τρυπήματος με μακρύ μαχαίρι.
Προσέξτε τον ατμό, όταν ανοιγοκλείνετε το καπάκι για να μην σας κάψει.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε εικόνες με όλη την διαδικασία.