Το βιβλίο των πόνων του σώματος

Κατεβάστε από εδώ το Το βιβλίο των πόνων του σώματος.
Περιέχει πρακτικές οδηγίες για να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, μουδιάσματα, πιασίματα, και γενικά διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και εικόνες για τις προτεινόμενες μαλάξεις. Κατεβάστε επίσης τα παρακάτω βιβλία. Έχουν σχέση με την υγεία σας. Είναι "καθαρά", χωρίς ιούς. Μοιράστε τα με την σειρά σας σε όποιον θέλετε. Όσοι περισσότεροι τα πάρουν τόσο το καλύτερο. Αν ξέρετε κάποιον σχετικό με ιατρική, που να μην είναι υπάλληλος αλλά να αγαπάει την ιατρική και τις θεραπείες, δώστε του ειδικά τα δύο πρώτα.

Μετενσάρκωση

Υπομονή αγαπητοί αναγνώστες (αν υπάρχουν καν αναγνώστες είναι άλλο θέμα!).
Μετά από κάποια προβλήματα και μία βλακεία που έκανα, κατάφερα να μετενσαρκώσω το Κανένας σε νέα διεύθυνση, αλλά χάθηκαν οι αναγνώστες, φωτογραφίες και "Κύριος είδε" τί άλλο.
Θα μου πάρει καιρό να ξανασυνεφέρω την σελίδα.
Αν δείτε "πεθαμένες" συνδέσεις ή "μαύρες" φωτογραφίες παρακαλώ να μου το πείτε.

1 Οκτωβρίου 2012

Πώς να φτιάξετε πικρή σοκολάτα

Αντί για τις ετοιματζίδικες σοκολάτες, οι οποίες εκτός από πανάκριβες είναι και αμφιβόλου ποιότητας, μπορείτε να φτιάξετε την δική σας προσωπική σοκολάτα. Έτσι όταν θα τρώτε ένα κομματάκι κάθε τόσο θα ξέρετε ότι τα υλικά είναι αγνά και κυρίως ότι δεν τρώτε συντηρητικά, χημικά αρώματα και άσπρη ζάχαρη.
Το βούτυρο κακάο που χρησιμοποιείται στην σοκολάτα είναι πανάκριβο. Έτσι δεν ξέρω αν οι σοκολάτες εμπορίου περιέχουν καθόλου βούτυρο κακάο. Μάλλον περιέχουν γράσο. Φτιάξτε την σοκολάτα σας με καλό γαλακτοκομικό βούτυρο.
1) Ένα βάζο από καλό βούτυρο προβάτου-κατσίκας. Περίπου 600 γραμμάρια.



2) 4 κουτάκια κακάο χωρίς ζάχαρη των 125 γραμμαρίων.





3) Λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν-μαρί. Βάζουμε από μία κουταλιά μέλι για κάθε κουτί κακάο. Αν θέλουμε πιο πικρή ή πιο γλυκιά σοκολάτα βάζουμε περισσότερες ποσότητες. Αν βάλετε πέντε κουτιά κακάο θα φτιάξετε γεύση και μυρωδιά ίδια με την πικρή σοκολάτα του εμπορίου που πουλιέται σε μεγάλα κομμάτια.



4) Αφού ανακατέψουμε το μέλι με το βούτυρο ρίχνουμε μέσα και το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Στην αρχή θα κάνει σβόλους, οι οποίοι θα λιώσουν σιγά σιγά.

Αφήνουμε για λίγη ώρα το μίγμα στο μπεν-μαρί για να «ψηθεί». Έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.



5) Το τελικό αποτέλεσμα. Όπως βλέπετε έχει υποστεί πολλές δοκιμές! Η πείρα δείχνει ότι όσο «παλιώνει» τόσο πιο νόστιμη γίνεται.



Το βούτυρο από πρόβατο και κατσίκα αφήνει μία ελαφριά μυρωδιά. Μπορείτε να βάλετε αγελαδινό που είναι πιο άοσμο. Προσωπικά αν έβρισκα σκέτο κατσικίσιο θα το έβαζα. Είναι το πιο ασφαλές, αφού τα κατσίκια είναι «άγρια» ζώα και είναι δύσκολο να τα έχεις μαντρωμένα και να τα ταΐζεις ζωοτροφές. Τουλάχιστον στην Ελλάδα δεν γίνεται αυτό.
Γενικά μην χρησιμοποιείτε τα τόσο διαφημισμένα βούτυρα-τέρατα τα οποία ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι προέρχονται από υδρογόνωση καλής ποιότητας λαδιών και τα οποία ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι σας κάνουν καλό. Και λάδι μηχανής να υδρογονώσετε θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα. Οι μαργαρίνες και τα διάφορα σκευάσματα «από αγνό ελαιόλαδο», τα οποία υπάρχουν κατά κόρον στα σούπερ μάρκετ, κάνουν καλό μόνο στην τσέπη των βιομηχάνων.
Αντίθετα το καλό ζωικό βούτυρο -φυσικά σε λογικές ποσότητες- παρέχει πολλές λιποδιαλυτές βιταμίνες και ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΕΙ την χοληστερίνη παρά το όσα λέει η επιστημονική φαντασία της «υγιεινής διατροφής».
Πειραματιστείτε επίσης με διάφορες μυρωδιές. Σκέφτηκα κάποια στιγμή να φτιάξω σοκολάτα με τρίματα από φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
Αφήστε το δοχείο με την σοκολάτα στο ψυγείο, γιατί σε θερμοκρασία δωματίου θα γίνει πολύ μαλακιά. Μπορείτε επίσης να την αδειάσετε σε μικρά χαρτάκια για τρούφες και να φτιάξετε μερίδες.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »